Mægtige Mazarinmuffins med frisk Rabarber

IMG_8370

.. Rabarbersæsonens sidste høst er gjort, dvs. de bedste rabarberstængler findes fra tidligt forår og frem til Sankt Hans hvor planten har brug for fred og rekreation hen over sommeren – der kan høstes en enkelt gang i sensommeren men der gør stænglerne sig bedst til marmelade, grød og andet kogt.

IMG_8381

IMG_8384

Dette var altså lige sidste chance for at få rabarber lidt mere ind under huden, og da jeg ved et tilfælde opdagede at det på arbejdet stod to smukke og ignorerede planter kunne jeg jo fint gå på rov som den sidste i år!

IMG_8386

IMG_8389

Med 1½ kg frisk rabarber under armen havde jeg bestemt mig for et lækkert projekt – de skulle bruges til søde sager. Det var dog ikke så let at beslutte hvad de skulle bruges til, for med den vellykkede tærte jeg sidst lavede, var barren sat utrolig højt.

IMG_8390

IMG_8404

Jeg havde dog en portion marcipan i fryseren der godt måtte udryddes og en halv pose mandler der skulle bruges og pludselig var opskriften givet (12.stk):

 • 75 g sukker
 • 200 g marcipan
 • 5 æggeblommer
 • 5 æggehvider
 • 120 g hvedemel
 • 60 g blendede mandler
 • Kornene af 1 vaniljestang
 • 2 tsk. bagepulver
 • 50 g smeltet smør
 • 150 g frisk rabarber
 • Muffinsforme

IMG_8402

Start med at dele æggene i blommer og hvider, lad hviderne stå på køkkenbordet. Rens rabarberstænglerne godt for jord, undlad at skære foden af – den er det sødeste og mest smagfulde på stænglen. Skære rabarberen i skiver på ca. ½ cm’s tykkelse. Tænd ovnen på 180 grader. Rør sukker og marcipan til en ensartet masse inden æggeblommerne røres i én ad gangen. Sigt mel og bagepulver sammen og rør det i den klistrede masse sammen med vanilje og mandler. Når massen er ensartet vendes den smeltede (ikke for varme) smør i dejen sammen med rabarberen. I en anden skål piskes æggehviderne til de er luftige og skummende, vend dem forsigtigt men grundigt i dejen.

IMG_8399

IMG_8401

Fordel papirsforme i en muffinbradepande og fyld dejen i formene, ca. 1 cm. fra kanten – bag dem midt i ovnen 15-20 minutter eller til de består strikkepindstesten. Tag straks kagerne ud af formen (altså bradepanden eller silioneformen) og lad dem køle helt ned på en bagerist. Nyd dem lige som de er eller med et let drys flormelis.

Kagerne bliver dejligt svampede takket være marcipan og æg – og ikke mindst de sur/søde rabarberstykker der gemmer sig indeni – sommerlige muffins 🙂
IMG_8412

Det føles som længe siden der sidst har været søde sager på bloggen og det er da heller ikke dem der kreeres mest af for tiden, aftensmad har været omdrejningspunktet i et par uger hvor der synes at have været et lidt større behov for at smække benene op, hvile og koble krop og hjerne helt af. Hovedet er fyldt med en masse tanker, jeg er blevet optaget af en spændende bog der giver nye inputs på jobbet (se da #grydelappensherligheder på Insta!) og tankerne rumsterer med både spændende ting og ting der irriterer – det er sikkert ganske naturligt J

IMG_8408

Denne uge er dog sidste fulde uge før sommer-tilstand træder i kraft og det må jeg holde fast i at glæde mig til – faktisk har jeg også spændende planer og projekter for mellemtiden … et sødt eksperiment til bloggen, et interessant indslag i mit arbejdsliv, et stort farvelkys til den Kina-rejsende kæreste, venindetur til grænsen, hundetræning, genopdagelse af min barndomslivret og ikke mindst lave et par ferieforberedelser i lejligheden J

IMG_8405

Hækleriet er gået helt i stå – helt og aldeles .. det irriterer mig egentlig lidt for jeg holder jo utrolig meget af det, og jeg føler det nogen gange som en dårlig samvittighed når pausen begynder at blive lang .. omvendt må hækling også vige pladsen for mange almindelige pligter og behov – og så kommer maden oftest før hæklingen .. måske af på grund af det naturlige behov for madlavning J Under alle omstændigheder skal der bruges en aften som græsenke på at få et overblik over garn og en liste af projekter det kan blive til J Lige nu er aftenens udfordring at få luft på cyklen – den skal sikkert også vise si at blive stor nok!

IMG_8399

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!