Overdådige mini-mazariner med bær

IMG_9344

En fuldstændig uhyrlig delikatesse og et fysisk symbol på begrebet “dobbeltkonfekt”. Den har bare alt hvad en vidunderlig dessert skal have; marcipan, chokolade, fløde og friske bær. Kagerne bliver med det svampede marcipanindre, det sprøde låg af hvid chokolade, det lette tag af creme og toppen af syrlige jordbær og friske blåbær en symfoni for den søde tand. Disse kager kan varieres i det uendelige; der kan stadig hamstres lidt friske hindbær i haven og lige om lidt kan brombær følge trop.

IMG_9279

IMG_9282

IMG_9284

Opskriften er inspireret af Sæson for god smag, jeg endte dog med at lave mange ændringer i opskriften. Jeg brugte en form til “store” muffins, men der kan bruges linseforme i stedet. Du kan også bruge almindelig muffinform eller springform, så længe du da beregner anden bagetid.

IMG_9287

Til 6 små, bombastiske kager brugte jeg:

Kagerne

 • 130 g marcipan i tern
 • 100 g sukker
 • 100 g smør
 • 2 æg
 • 10 g mandler
 • 1 stang vanilje
 • 50 g hvedemel
 • 15 g smeltet smør
 • 15 g hvedemel

Top

 • 100 g hvid chokolade
 • 2 dl piskefløde
 • 1 dl cremefraiche 38 %
 • 200 g blandede, friske bær

IMG_9350

Tænd ovnen på 170 grader. Bland sukker og marcipan sammen med håndmikserens piskeris, sæt ikke for høj hastighed på. Tilsæt smørret i tern og pisk det i dejen inden æggene hældes ved og dejen piskes igennem. Hæld mandlerne i en minihakker og blend dem til grov mel. Flæk vaniljestangen og put både korn og tom stang i hakkeren. Blend ca. 30 sek. Og fisk derefter de største rester af stangen op. Bland hvedemelet med mandelmelet. Bland melet i dejen og pisk kort til dejen er ensartet.

IMG_9351

Pensl bageformen med smeltet smør og drys med mel, vend bagepladen på hovedet og hæld overskydende mel fra. Med 2 skeer fordeles dejen i formen og den bages midt i ovnen ca. 15 minutter eller til toppen er hævet og kanten er let gylden. Vend straks kagerne ud af den varme form og lade dem køle helt ned på en bagerist.

IMG_9366

Smelt den hvide chokolade over vandbad. Brug en pensel eller teske (hvad du finder nemmest) og fordel et tyndt lag chokolade ovenpå de afkølede kager. Stil kagerne i køleskabet 10-20 minutter til chokoladen er hærdet. Kagerne kan nu pakkes i lufttætte plastiskbeholdere med mellemlægspapir og opbevares ved stuetemperatur til de skal serveres (de kan snildt holde sig et par dage).

Hæld cremefraiche og fløde i samme skål og rør det kort sammen. Pisk cremen til en tyk skum og med 2 spiseskeer kan der nu fordeles ca. 1½ spsk. creme på hver mazarin. Fordel de friske bær ovenpå cremen og servér de søde delikatesser med et koldt glas Asti eller champagne.

IMG_9348

Puha, denne uge har været hård, travl og skøn – men i går måtte der en del horisontal tv-kiggeri til at restituere lidt. Jeg har så mange ting jeg gerne vil for tiden, og pt. er det ikke specielt nemt at sortere nogen til senere brug. I tirsdags tog jeg for alvor hul på at søge nyt job. Jeg er pt. ansat i en tidsbegrænset stilling men nu er jeg ved at være klar til en fast stilling.

 

IMG_9346

Jeg tog til en informationsaften i forbindelse med et jobopslag, og det er altid lidt spændende. Det kan være akavet at møde de andre ansøgere fordi det pludselig bliver meget tydeligt at der er undertoner af konkurrence – om end man må antage at det også fra ansøgeres side handler om at finde et godt match. Derudover må jeg sige jeg elsker sådanne visit, det er spændende at høre nogen profilere sig – fortælle om hvad der er spændende ved stedet, hvilke udfordringer der er og hvad man forventer af fremtiden. Når jeg kan mærke nogen fortælle om noget de selv finder spændende, så smitter det bare! Og selvom der er mange ting jeg finder utrolig irriterende ved at være ny, så er fordelen ved nye ideer skøn at fornemme. Nu er der i hvert fald taget hul på projektet og jeg er indtil videre fortrøstningsfuld.

IMG_9355

Torsdag tilbragte jeg hele dagen i Djurs Sommerland, på venindetur. Det var SKØNT! Solen skinnede ned på os og parken var støvsuget for mennesker – der var næsten flere ansatte end gæster derinde. På intet tidspunkt stod vi i kø til nogen forlystelse og i dem alle kunne man fint blive siddende, hvis man skulle ønske en ekstra tur. Da sulten meldte sig valgte vi at prøve en buffet og igen sad vi næsten alene og spiste. En dag “alene” i en forlystelsespark var absolut så stor en succes at vi hurtigt vedtog at planlægge ligesådan næste år. Sådan en tur gav et helt vildt boost til humøret: der blev grint langt og længe, der blev pjattet, der blev talt alvorligt, der blev brugt tid på hinanden. Det var førstehjælp til et træt hoved – også selvom kroppen var mørbanket da jeg nåede min seng. Selvom vi kort snakkede om, om vi var blevet for gamle til denne udflugt så håber jeg aldrig jeg får afskrevet denne tradition – den er guld værd.

IMG_9349

I morgen venter et foredrag med hundetræneren, det er jeg spændt på – nok mest fordi jeg har hørt hun træner menneskerne til disse aftener ved at kaste karameller til dem når de siger noget godt … det kan kun blive underligt på den sjove facon.

IMG_9357

 

Print Friendly, PDF & Email

2 kommentarer

Fantastisk med en kommentar!