.. med en god vanille, se så bliver det ikke meget bedre i min verden. Jeg fik nemlig lyst til at eksperimentere lidt med æbleblomstsaften og gøre den til et indslag der kan bruges i dessert og kager. Opskriften er temmelig simpel, vær dog meget opmærksom gryden under hele processen – siruppens tykkelse camufleres af varmen.Til mit […]
Latest Posts
Æbleblomstsaft
Denne himmelfartsbeskæftigelse har jeg simpelthen hygget mig med. Den indeholder nemlig bare hyggestunder i naturen, køkkenet og ikke mindst altanen hvor man til sidst kan nyde et glas ren sommer. Normalt har jeg kun lavet saft på hyldeblomster, men denne drik – jamen den er simpelthen fortryllende. de smukke blomster Sød, blomstret og med en […]
Finsk Hulbrød
Ja sådan ét kunne skabet lige supplere ingredienser til på en butikslukket helligdag 🙂 Sådan en kærkommen fridag bliver oftest en dag jeg knokler med praktiske opgaver herhjemme – og jeg har da også gjort rent, furminatet pelsdyrene og kigget planterne efter, men det blev dog også til lidt køkkenwellness 🙂 Det rustikke brød består […]
Sød forårskage med rabarber
Uh, denne kage er noget særligt. Jeg har altid været begejstret for rabarber – syren i de smukke stænger har dog altid begrænset romancen en anelse. Denne kage er dog helt perfekt til mig, små himmelske bidder forår, blandet med en fyldig vanille og en let fløde: fantastisk forkælelse ovenpå en ubeskriveligt hård uge. Kagen […]
Pikant skinketærte med champignon og purløg
Helbredet har drillet lidt efter weekenden, mon ikke der har været tale om en smule stress når jeg nu på en god uge har konfirmeret 2 yngre søskende og overstået den foreløbige vurdering i min praktik. Alle begivenhederne har været gode, og hyggelige – men jeg glæder mig ustyrligt til at sove længe lørdag morgen. […]
En søndag med planterne
de smukke hjerteblade på ananaskirsebær-planterne (puh, sig lige det hurtigt 3 gange!) Til trods for et stadigt småskrantende helbred, var der ikke længere noget valg: planterne i minikappen skreg på mere plads. Jeg opdagede da også at rødderne faktisk havde infiltreret helt filtdugen nedenunder, så nu må turen en dag gå til stof2000 med håbet […]
Hvor kragerne vender ..
.. Nå, ja eller halvvejs. Jeg var nemlig tilbage på gården og fejre min søster. Det betød også et gensyn med besætningen. Besætningen består primært af kødkvæg, men der er dog et par høns, en hest og andet småt der gør en gård til det den nu skal være. Det er en særlig fornemmelse at […]
Sprød falafel med brændenælde
Uh, denne opskrift har jeg altså glædet mig til at dele – for hold nu op hvor smager det bare himmelsk! Jeg vil da godt indrømme at det er første gang jeg smager falafler, og også første gang jeg begiver mig ud i at kreere sådanne små kugler. Måske var det netop derfor at jeg […]