Søde kanelsnitter

I dag nød jeg min første dag af juleferien – et stort privilegium som studerende. Dagen blev primært brugt på fornuftige ting, men der sneg sig dog en lille ufornuftig ind. For et par år siden fik jeg opskriften på disse lækre snitter af en køkkendame på min daværende arbejdsplads. Opskriften har siden været trukket frem, hver vinter og er hvert år blevet spist hurtigere end de kan bages – og det går nu ellers hurtigt.

Opskriften er godt krydret, og det kan man kan mærke i næsen når hjortetakssalten går på arbejde i ovnen, men de er ikke stærke – bare smagfulde.

Til en pladefuld brugte jeg:

  • 200 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 250 g smør
  • 1/2 tsk hjortetakssalt
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk stødt kardemomme
  • 100 g kokosmel
  • 100 g mørk chokolade
Forvarm ovnen til 175 grader. Bland krydderierne i hvedemelet og rør der med håndmikseren sammen med smørret til en ensartet masse. Tilsæt sukker og kokos, rør der godt sammen og saml dejen med hænderne på bordet. dejen deles i 3 og rulles til pølser, der trykkes flade på bagepladen. Stængerne bages midt i ovnen 12-15 minutter, de tager ikke meget farve så det er på gefühl.
 
Når de varme stænger kommer ud af ovnen lægges det finthakkede chokolade ovenpå i en stribe (jeg brugte nogle overtræksknapper jeg havde liggende) og det smørres ud, efterhånden som det smelter. Skær de lune brød ud i mundrette snitter og lad dem køle ned på en bagerist et køligt sted så chokoladen også størkner.
Snitterne opbevares bedst i en kagedåse, et køligt sted så chokoladen forbliver størknet. De smager skønt til en kop kaffe eller et glas mælk – så længe de holder.
Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!