En fyldig, krydret ret fuld af smag og tekstur. Jeg har minimal erfaring med denne ret, og har faktisk kun smagt en pulverudgave som barn – jeg fik dog forleden tanken at det måtte smage skønt som hjemmelavet, hvad gør ikke det?
Jeg var dog lidt skeptisk i forhold til krydderisammensætningen og kæresten var lidt nervøs for bønnerne: den melede, tørre smag er ikke ham.
Retten overraskede bare på alle måder. Den var simpelthen den nemmeste/hurtigste ret jeg længe har lavet – på 5 minutter var ingredienserne klargjorte og det var klart til at bikse i gryden – skønt!
Derudover passede kødets tilberedningstid helt perfekt til tilberedningstiden for risene når de koges økonomisk venligt – alt i alt er jeg utrolig begejstret for denne ret og ser frem til at skulle have det igen. Kæresten var dog desværre ikke blevet gladere for kidneybønner – så næste gang tror jeg jeg smider nogle kikærter i, så han også får lidt ekstra protein at nyde i denne dejlige ret.
Opskriften var lidt af en jungle at finde. Det viser sig at alle laver deres chili, på deres egen måde og at indholdsmæssigt og krydderimæssigt kan være store variationer. Derfor valgte jeg at skele lidt til NYBH og brødrene Price for derefter at improvisere lidt ud fra eget køkkenskab – og uh det smagte godt!
Til en god portion (4 pers.) brugte jeg:
- 2 spsk olivenolie
- 2 store løg i ringe
- 1 stor rød peberfrugt i ringe
- 3 fed knust hvidløg
- 1 rød chili uden mellemvægge og kerner (kan justeres efter smag)
- 1/2 grøn chili uden mellemvægge og kerner
- 1 ds kidneybønner i vand
- 450 g hakket oksekød
- 1 brik hakkede tomater
- 2 dl alm øl
- 1 tsk spidskommen
- 1 knsp kanel
- 1 tsk groft salt
- 1/2 tsk cayennepeber
- 25 g mørk chokolade
- 1 bdt persille
- Ris og cremefraiche til servering
[…] fandt jeg hos Soy4U og selvom min favorit stadig er varianten med øl og mørk chokolade, så var denne udgave nu også bare lækker. Jeg brugte den mørke pakke soya (det er udelukkende […]