Orangemarcipan med cointreau og hvid chokolade

.. det smager lige så himmelsk som det lyder. Appelsinen har sin storhedstid i vores hjem her i julen og der kan snildt blive slæbt et par kilo af de orange skønheder hjem på en uge. Jeg husker som barn en vinter hvor min bror og jeg opdagede at vores appelsinskræller i brændeovnen fik hele huset til at dufte af jul – jeg kan stadig huske den duft.

At vi bevægede os videre til at kaste gran ind i brændeovnen var en anden historie .. det kan anbefales at gøre den slags med måde, og med en voksen 😳

Tilbage til dette vidunderlige stykke konfekt. Idéen opstod da jeg var i besiddelse af et helt net økologiske appelsiner og en flaske cointreau – udlånt af svigermekanikken sidste år og siden glemt – og så var det oplagt at satse på appelsinkonfekt!

Kæresten har prøvesmagt og godkendt, og siden han ikke er til sprittede ting tør jeg godt påstå at denne herlighed vil smage de fleste af jul og hygge. Til en lille portion på 15 små mundrette bidder, brugte jeg:

  • 160 g marcipan
  • skallen af ½ ubehandlet appelsin
  • 1/4 tsk cointreau
  • hvid chokolade
  • pynt fx spiseligt guldstøv (kan købes her)

 

Ælt appelsinskal, cointreau og marcipan grundigt sammen – sørg for at alting er blandet godt sammen. Saml marcipanen i en kugle og stil den på køl i minimum ½ time – gerne 1 time så det kan trække godt. Form marcipanen efter ønske og smelt chokoladen over vandbad. Overtræk marcipanen og pynt den – voilá!

Jeg må sige, ud af årets nye ideer er jeg særligt begejstret for denne her – den smager simpelthen bare godt og den orange smag er indbegrebet af jul. Mmm … jo den er bestemt en favorit.

Print Friendly, PDF & Email

Fantastisk med en kommentar!