Havregrynskugler med mokka og orange

IMG_3764

Lige på falderebet! jeg sidder med et dejligt glas vand efter en lang og hyggelig aften. Jeg nyder sådan en aften hvor alle er i humør til at hygge om hinanden – jeg kunne bestemt gøre det mere en én gang årligt. Havregrynskugler hører til min jul,og i år er da ingen undtagelse 🙂

 

Denne opskrift er med masser af jul! Faktisk plejer jeg at lave havregrynskugler men hvert år ender det med en lidt improviseret, skødesløs sammenblanding. Jeg var dog meget begejstret for sidste års produktion og har også brugt den som inspiration det dette års produktion. Jeg elsker kombinationen af stærk kaffe, kakao og havregryn med en lillebitte dråbe romessens – og i år også appelsinsaft! Årh de smager fantastisk!

Jeg kan bedst lide når de laves med håndmikseren, den knuser havregrynene en smule og når massen bliver lidt finere synes jeg smagen træder bedre frem og smørret som fx forskrækker kæresten lidt væk, træder mere i baggrunden. Egentlig synes jeg at i gode havregrynskugler skal den spisende ikke tænke på smørret (måske hofterne 😀 ) men smagen – også derfor jeg ruller dem ret små.

Mine håndflader blev helt irriterede af al den konfekt der blev rullet, det er en kompakt produktion når jeg gerne vil glæde svigermekanikken med hjemmelavet konfekt til både jul og julefrokost.

Dette års produktion er som sagt en smule anderledes end sidste år;

  • 200 g smør
  • 3 spsk kakao
  • 6 dl havregryn
  • ½ dl sukker
  • 3 tsk vanillesukker
  • 4 spsk varm, stærk kaffe
  • 3 dråber romessens (efter smag – pas på!)
  • saft fra 1 sød appelsin
  • 2 dl kokosmel

 

Det kolde smør deles i tern og alle ingredienser (på nær kokosmel) hældes ved. Med håndmikserens dejkroge røres massen grundigt sammen til den er ensartet. Smag det til og stil det på køl ½ times tid. Form små kugler og tril dem i kokosmelet – skal det være noget særligt kan de overtrækkes med chokolade først og evt. vendes i hasselnøddeflager. Verdens nemmeste konfekt og bestemt blandt  det bedste!

IMG_3766

Havregrynskuglerne er nu nået frem til deres destination for i år. I svigerfamilien er der tradition for at starte den store familiejulefrokost med en fælles travetur på 2 timer, en skøn tradition der kan være en god måde at sludre på og der kan opbygges lidt appetit til senere.

Jeg glæder mig til at vise alle de dejlige ting jeg kunne pakke op i går; kogebøger, strikkebøger, fade og andet lækkert! Nu skal en kop kaffe yde starthjælp på dagen der skal nydes med en lang travetur med Manfred ved stranden 🙂IMG_3764

Print Friendly, PDF & Email

1 kommentar

  1. De lyder lækre de havregrynskugler. Dem vil jeg lave i morgen. Faldt over din opskrift, da jeg googlede “mokka+appelsin+havregrynskugler” 🙂

Fantastisk med en kommentar!