.. det perfekte tilbehør til en american barbecue – fx spareribs eller en god burger med pulled pork! Jeg har virkelig ikke haft et særligt godt forhold til coleslaw: det har altid forekommet mig for snasket, for surt og for “voldsomt” .. nu er jeg også kun venner med hvidkål i et begrænset omfang. Da […]
Latest Posts
Lækker pastasauce på solmodne tomater
… Nem hverdagsmad der smager af sensommer, solskin og velvære. En nem ret der hurtigt kan ordne resterne af drivhusets tomater eller sidste uges indkøb. Jeg valgte at lade mine tomater være temmelig “au natural” – men en smule koncentrat kan hjælpe det sidste stykke. Indslaget her var absolut anderledes til hvad vi normalt spiser […]
Psst .. planlægger du weekendens mad?
Så und dig selv at gøre lidt ekstra ud af det – det er velvære på højt plan. En ekstra indsats kan være mange ting: flot borddækning, ekstra fint stykke kød, “tilladelse” til at inddrage de usunde ingredienser eller lave tingene fra bunden – og uanset hvad og hvor meget energien bruges på, er det […]
Overdådige mini-mazariner med bær
En fuldstændig uhyrlig delikatesse og et fysisk symbol på begrebet “dobbeltkonfekt”. Den har bare alt hvad en vidunderlig dessert skal have; marcipan, chokolade, fløde og friske bær. Kagerne bliver med det svampede marcipanindre, det sprøde låg af hvid chokolade, det lette tag af creme og toppen af syrlige jordbær og friske blåbær en symfoni for […]
Sprøde, lette pitabrød med durum
De hule brød kan indeholde et hav af delikatesser, og kan bære præg af alt fra det tyrkiske køkken til en dansk kolonihave. Pitabrød er også nem mad, og hives brødene blot ud af fryseren kan det være en god nødløsning at have liggende. Vi nød dem dog (næsten) direkte fra den varme ovn og […]
Spaghetti a la Carbonara med spidskål
En lækker ret der bestemt ikke tager skade af at få tilført lidt kål. Opskriften inspireret af Sæson for god smag (som jeg kun kan anbefale) men jeg ændrede en del – deriblandt tilførte jeg parmesanost: carbonara må og skal indeholde parmesan. Den denne lækre ret brugte jeg (3-4 pers.): ½ spidskål 350 g […]
Ovnbagt ørred m. dilddressing
Jeg var så utrolig heldig at få en friskfanget ørred tilbudt, bare sådan lige … og det kunne jeg ikke modstå. Tilbuddet indbefattede også at fisken var renset .. og selvom jeg som barn oparbejde god teknik i at rense skrubber kunne jeg egentlig godt mærke det var en værdsat service (man bliver sart af […]
Lækker kartoffelsalat med hvidløg
… og masser af kruspersille! Egentlig smager bredbladet persille af mere – men til en dansk kartoffelsalat synes jeg bare kruspersillen er bedst. Der er maaaange opskrifter på kartoffelsalat, og jeg har også smagt mange gode – fx med sennep, dild, kørvel og meget andet eksperimenterende. Min tese er dog at man ofte ender med […]