Tip: Brug stegetermometeret når du bager 7

PicMonkey Collage

så er du sikker på at dine boller eller din kage er klar til at forlade den varme ovn! For måneder tilbage læste jeg dette tip og har sidenhen gået og testet det lidt. Og det virker!

Hvis du er i tvivl når bollerne står i ovnen, så stik stegetermometeret i og tjek kernetemperaturen:  når den har nået 92-96 grader er bagværket færdigt – vupti!

Ikke noget med gefühl, banke under brødet, stikke det med strikkepinde eller andet, nu er det et tal! tørre tal der burde kunne hjælpe både novicen så vel som eksperten!

Forleden stod jeg og bagte en ny version lagkagebunde (yes der kommer udvidelser) og benyttede lejligheden til igen at være sikker med termometeret, og den er altså lige i skabet.

IMG_0441

Print Friendly

7 thoughts on “Tip: Brug stegetermometeret når du bager

  1. Svar Helle Lundsgaard okt 23, 2013 15:35

    Hvor smart. Gælder det al bagværk?

    • Svar Sanne okt 29, 2013 19:27

      Hej Helle, jeg har ladet mig fortælle det gælder brød og kager. Jeg har indtil videre testet det på boller og lagkagebunde med succes :)

  2. Pingback: Drømmekagebunde til lagkage

  3. Pingback: Cupcakes a la Elvis

  4. Svar anni nielsen mar 26, 2014 20:19

    Hvor mange grader på stegetermometeret skal der så være for lagkagebunde?

  5. Svar alicelund nov 26, 2014 10:55

    Har bagt med metoden i mange år i mit kantine køkken. Hvidt brød skal dog kun over 83 grader men rugbrød skal have 93 grader.

  6. Svar Birgitte Bønnerup jan 2, 2015 21:31

    Jeg har hørt og prøvet tippet af for rugbrød (96grader) og her virker det også!

Fantastisk med en kommentar!