Lagkage med hindbærmousse, tobleronecreme og marcipan

…En bombe uden lige! Men den smagte virkelig skønt og var populær hos fødselsdagsgæsterne. Lagkagen bliver en lidt anden størrelse når bundende er hjemmebagte, fyldet er højere og der toppes med et marcipanlåg – men den skulle også række til et selskab med sultne mænd.

TIP:  Prøv lagkage-varianten med lækker limecreme og jordbærmousse – en skøn symfoni! eller lagkagen med appelsincreme og skildpaddemousse – en lækker sag!

 

Tilbage til kagen: Lagkagerester kan fryses og nydes til en anden anledning, vi gemte dog de få rester til en uovertruffen aftenkaffe dagen efter.
Lagkagebunde
Lagkagebundende fandt jeg en opskrift på hos Jubii debatten, hvor en masse kageentusiaster deler ivrigt af erfaringer, ideer og gode råd. Jeg tilføjede dog lidt hævemiddel, alligevel rakte 1 portion kun til 2 bunde – så husk at gange op! Ellers kan jeg varmt anbefale drømmekagebunde – de er altså bare lækre. Nå tilbage til disse 2 Mandelbunde:
 • 4 æg
 • 140 g sukker
 • 125 g hvedemel
 • 50 g finthakkede mandler med skal
 • 1 tsk vanillesukker
 • 1 tsk bagepulver
 • 60 g smeltet, afkølet smør
Tænd ovnen på 190 grader. Beklæd bunden af en springform med bagepapir, smør siderne med smør – men drys ikke med mel. Pisk æg og sukker luftigt, det tager længere tid end du tror. Massen skal være næsten helt hvid og når piskeren tages op, skal der kortvarigt dannes spor i massen inden det flyder sammen igen. Mel blandes med vanille og bagepulver inden det sigtes i dejen, og vendes forsigtigt i med smørret. Hæld til sidst mandlerne i og vend dem rundt.
Hæld dejen i springformen og bag den midt i ovnen 25-35 minutter til den er fin lysebrun og består strikkepindstesten. Tag kagen ud på en bagerist og efter 10 minutters afkøling kan ringen fjernes og kagen køle helt ned. Når kagen er kold kan den deles i 2 (eller 3 hvis den vil hæve mere end min gjorde) med en skarp kniv. Lav gerne kagebundende i god tid og smid dem en tur i fryseren, eller lav dem dagen inden og lad dem overnatte lufttæt ved stuetemperatur.
Tobleronecreme
 • 3½ dl piskefløde
 • 175 g original toblerone
Dagen inden smeltes tobleronen i fløden over vandbad, varm det godt igennem uden at det koger, men nok til at det legerer og bliver en ensartet brunlig væske. Stil det i køleskabet natten over.
Når kagen skal samles piskes fløden til skum og cremen er nu klar.
Hindbærmousse


 • 150 g frosne hindbær
 • 75 g sukker
 • ½ dl vand
 • Maizena
 • 1 tsk vanillesukker
 • 1½ dl fløde
Kog hindbær, sukker, vand og vanillesukker op til bærrene mister form. Opløs maizena i en smule vand inden til tilsættes og jævner det til en tyk grød. Lad grøden køle helt ned. Pisk fløden til skum og vend hindbærgrøden i, lidt af gangen – og moussen er klar.
Kagen
Kagen må meget gerne samles i god tid, nogle siger dagen før – men som regel foretrækker jeg at lægge den sammen om morgenen og lade den sætte sig i køleskabet til den serveres om eftermiddagen.
Brug ringen fra springformen når der samles og mens den trækker – så holder den formen og det er lettere at få en høj kage.
Lidt ekstra delikatesse kan være et marcipanlåg:
Spræt to fryseposer op og bred dem ud, imellem dem placeres en håndfuld marcipan (100-150 g alt efter hvad man foretrækker i tykkelse) og med en kagerulle kan marcipanen nu let rulles ud mellem poserne. Brug ringen fra springformen til at trykke en cirkel ud – stadig oven på posen.
Tag den øverste pose af, fjern overskydende marcipan og løft nu under nederstepose låget op på kagen. Marcipanen placeres og posen kan forsigtigt trækkes af. Marcipanen kan tørre ud hvis det står over mere end 1 dag – så det kan gives et lag glasur af hensyn til det, eller smagen 🙂
Her blev fødselsdagslagkagen pyntet med mørk glasur, frysetørrede hindbær og kæresten fik tjansen med at tylle kagens sider – det er nemlig ikke min spidskompetence.
Kagen blev taget vel i mod og trods størrelsen var der ikke meget tilbage, heldigvis !
Kagen blev da også ganske fin og smagen var himmelsk – selvom det ikke er et stort stykke man kan spise af så høj en kage, heldigvis for det da. Dagen har i dag være med foden oppe efter endnu en forstuvet ankel, min evige makker, i aften er jeg dog booket til et bikefit-hold og det skal ikke ødelægges, så afslapning må der til inden.
Print Friendly, PDF & Email

136 kommentarer

  • Hej, glasuren var lidt på slump. Men ca 100 g flourmelis, 1 spsk kakaopulver og 1½ spsk vand. Glasuren må godt være rimelig tyk – så er den nemmere at styre. Med en almindelig smørrekniv kan det glattes ud – dyp kniven i varmt vand efter hvert strøg – så klistrer det ikke ved 🙂

  • Hej Marianne, den smagte også meget syndigt 😉 Jeg brugte 50 gram mandler – med skal. Men foretrækker du dem uden skal kan du sagtens gøre det 🙂

 1. Tak :). Jeg prøvede at lave den med mørk chokolade, da min familie ikke er så meget til Toblerone og den var stor succes. Det er vist ikke sidste gang, jeg har lavet den og jeg er ellers ikke altid så vild med lagkage 🙂

  • Hej Marianne, hvor er det dejligt du vender tilbage med en evaluering 😀 Det lyder lækkert med den mærke chokolade – en anden mulighed er også Toms fyldte frøer 😛
   jeg er glad for den smagte dig og din familie 🙂

 2. Vil lave lagkagen som en bradepande lagkage, men er lidt pas på mængden af indholdet. Er det x 3?

  Mvh Linda

  • Hej Linda 🙂
   Lagkagebundende ville jeg gange op til 3 .. ellers kan du bage drømmekage (uden kokostopping) og skære den til bunde, det er hammerlækkert. Fyldet kan du nøjes med at lave en dobbeltportion af 🙂 Rigtig god fornøjelse!

 3. Uhmmm har bagt og forberedt i dag, så lagkagen er klar til at blive lagt sammen og spist i morgen til fødselsdag. Hele huset dufter af lagkagebunde, så vi glæder os til at smage… Hvor køber du frysetørret hindbær?

  • Hej Maja,

   Det kommer lidt an på hvor sultne gæster du har og hvor høj kagen bliver .. men jeg vil i hvert fald mene du har til mindst 8 mennesker og også 10 efter min mening .. så er der til store stykker 😉 er der små børn/kvinder på skrump kan tallet øges .. du kan også tilføje et lag mere af fx hjemmelavet kagecreme og på den måde øge antallet af mennesker til kagen 🙂

   • Jeg synes, der var rigelig creme, så jeg lavede et lag inde i kagen og brugte resten som ‘glasur’ på toppen og så lavede jeg en bred ring af marcipan som jeg lagde rundt om til at holde det hele sammen

 4. Hej,
  Jeg lavede kagen her men grundet tidspres var jeg nød til at lave tobleronecremen på én dag. Jeg fulgte opskriften men prøvede altså at piske massen samme dag da det var kølet af men det var helt umuligt! Uanset hvor længe jeg piskede forblev det tyndt som vand:( Hvad har jeg gjort forkert. Prøvede to gange og måtte til sidst smelte chokoladen alene og piske fløden for derefter at samle de to dele. Mvh mia

  • Hej Mia,

   Jeg er ikke helt sikker på hvad der har drillet dig – men jeg tror måske det skyldes at tobleronecremen har behov for den lange afkølingstid for at fløde og chokolade kan legere godt nok til at fløden igen reagerer på at blive pisket. Jeg vil tro at det lykkes for dig hvis du giver det en nat at køle ned på – evt. også passer på at varmen på chokoladen ikke bliver for høj 🙂

 5. Hej.
  Dejlig opskrift 🙂 Jeg tænker at lave den til konfirmation på søndag – vi bliver 30 så tror du ikke 3 stk er meget passende og at jeg laver dem dagen før (minus marcipanen)?
  Tænker at lave en med blåbærmousse også bare chokoladecrem (er ikke vild med toblerone) 🙂
  Lige en sidste ting – er det 3 bunde du bruger?
  mvh Jeanette

  • Hej Jeanette,
   Sikken lækker konfirmationskage! Du kan putte megen forskellig chokolade i cremen, fx after eight eller skildpadder – lige som det passer smagsløgene der skal nyde det 🙂
   Jeg vil sige at 3 lagkager er rigeligt – især når der jo serveres en masse andet mad til sådan et arrangement – men lagkagerester er også noget af det bedste 😉 Jeg bruger 3 bunde ja – men vær obs på at jeg ikke kunne få opskriften til at række til mere end 2 bunde – så bag en ekstra portion 🙂

   Rigtig god arbejdslyst og rigtig god fest 🙂

 6. Hej Sanne .
  Jeg skal afprøve din lagkage i overmorgen . Har købt ind til den i dag og glæder mig sådan ! Du skriver at man skal bruge maizena til hindbærmoussen , men hvor meget maizena skal der bruges ?
  Håber at du når at svare 🙂

 7. Hej Sanne. Jeg vil gerne lave kagen til en barnedåb – kan jeg lave den nogle dage før og så fryse den ned hvis jeg kun pakker den ind i marcipan og ikke flødeskum rundt om?
  Mvh Iben

  • Hej Iben, lagkage kan sagtens fryses ned – du kan pakke den ind i vitawrap og fryse den – lad den tø stille op og hvis marcipanen vil “svede” kan du lægge lidt køkkenrulle ved 🙂

 8. Det er en rigtig god opskrift, brugte den til den sidste fødselsdag her i huset 🙂
  Nu vil jeg lave en ny, men spørgsmålet er, kan jeg bruge hvid chokolade i stedet?

  • Hej Louise, tak for du tog dig tid til respons! Jeg vil tro at du fint kan lave det med hvid chokolade – det kan dog have en tendens til at blive hvinende sødt så vær forsigtig med mængderne.

  • Hej Ann Sophie, jeg finder kun honningen smagsgivende og har aldrig hørt nogle nævne det 🙂 Men det er jo en smagssag og du kan give dig i kast med en god sigte, hvis du tror de vil genere dig 🙂

  • Hej Heidi, Jeg har også brugt almindelig købemarcipan – så det kan du sagtens! jeg valgte blot at gøre min en tak sødere ved at ælte den med en smule flormelis – men det kan du også vælge at undlade 🙂 Rigtig god fornøjelse!

 9. Lyder lækker, vil prøve den på søndag!
  Hvis jeg nu vil betrække kagen med fondant eller marcipan hvad vil du så anbefale og skal den i så fald smørens op først??

  • Hej Kamilla, jeg vil anbefale dig at smøre kagen op hvis den skal betrækkes over det hele – brug en almindelig smørcreme .. Eller måske kan noget jordbærmousse bruges? 🙂 jeg anbefaler altid marcipan – det smager bare bedre hvor i mod mange piller fondanten af 🙂

  • Hej Henriette, jeg vil sige den passer godt til 8 sultne eller 10 lækkersultne mennesker – det kommer an på hvad der ellers serveres 🙂

 10. Lyder vildt lækkert, vil jeg helt klart prøve næste gang der kommer gæster:)
  Ligger du marcipanen direkte oven på hindbær moussen? Og hvis du laver den med 3 bunde, hvilken fyld ligger du så på to gange?
  Hilsen Malene

  • Hej Malene, jeg lægger marcipanen ovenpå den øverste bund, jeg samler kagen således:

   Bund
   tobleronecreme
   bund
   hindbærmousse
   top
   marcipan

   Jeg kunne ikke få opskriften på bundende til at række til en kage der kunne mere end halveres, derfor anbefaler jeg dig at bage 2 omgange og således 4 bunde 🙂 brug en god, skarp brødkniv på øjemål eller skær et snit for og lad et stykke kødsnor der strammes være kniven 🙂

 11. Tak for hurtigt svar 🙂 Og der skal ikke glasur under marcipanen for at den bedre “klistre” sammen??

  • Hej Malene, jeg har ikke erfaring med at marcipanen glider af eller sveder – men jeg topper altid med glasur ovenpå og det sveder i hvert fald ikke igennem dette 🙂

 12. Skal bundene have længere tid i ovnen hvis jeg skal lave dobbelt portion og i et større fad?

 13. Kommer marcipanen ikke til at “svede” når du sætter den i køleskabet fra om morgenen og indtil servering? Hilsen Malene

 14. Hej Sanne 🙂 . jeg har tænkt på at ligge marcipan chokolade stykker og frisk fugt som f.eks.hindbær, blåbær og jordbær i cremen imellem bundene, tror du at det ville det være en dårlig blanding?

 15. Mmm mums 😉 har lagt den sammen og glæder mig til imorgen 😉 Jeg vil dog lige sige at den toblerone creme, når den er køleskab kold, sagtens kan piskes sammen 😉 den behøver ikke stå 1 døgn eller en halv. Min stod en 5 timer på køl 😉

 16. .. Du skriver at kagen kan fryses, kan den også det med flødeskum på siden? 🙂 jeg har fødselsdag om 14 dage, og vil rigtig gerne lave kagen i den anledning, men der kommer desværre ikke så mange kagespisere, så derfor vil jeg lige hører 🙂

  • Hej Kristina, jeg ville uden problemer fryse den ned. men den mister måske en smule elegance når den tøes op – men smagen er jo stadig lækker 🙂

 17. Hej Sanne
  Jeg har lige bagt bundene, men desværre bliver de næsten flydende i midten. Har givet dem mere tid i ovnen???

  • Hej Ida, sikke en skam! jeg skal ikke kunne sige hvad der har drillet, men jeg vil anbefale dig at bruge en strikkepind til at teste om bundende er færdigbagte – dejen skal slippe når du stikker i den.

 18. Har lige lavet 2 gange lagkage bunde, og lavet opskriften til punkt og prikke, meeeen tror knap og nap den kan deles i halv:0
  Forstår det virkelig ikke..:/
  Men det jeg så tænkte var toppen af lagkagen den må jo gerne være “grim” og måske meget tynd ?
  M.v.h den fortvivlede josephine …:/
  P.s denne her opskrift bruges som inspiration til en kage som skal være med i en bagedyst;)

  • Hej Josephine, øv hvor træls! Jeg skal dog ikke kunne sige hvad der er gået galt. Jeg er netop i forberedelserne til at lave opskrift på andre bunde – måske de er mere samarbejdsvillige!

 19. Hvad str. springform bruger du? 🙂
  Og hvordan synes du bundene er? Jeg synes nemlig at de måske ser ud til at kunne smuldre ret nemt – men det kan jo sagtens være synsbedrag!

  • Hej Line,
   Jeg mener min form er på 26 cm Ø – men jeg vil helst ikke skrive under på det :oops:. Jeg synes godt om bundende og fandt dem ikke sådan smuldrende … men det er jo en hårfin balance mellem at være luftig og porøs 🙂 der findes dog en masse opskrifter på lagkagebunde og du kan altid vælge én du er sikker på hvis du står og er i tvivl 🙂

  • Hej Pernille 🙂 Det kommer en lille smule an på hvor mange af gæsterne er voksne, om de får andet serveret fx. boller osv. – og så skal det siges at jeg altid laver for meget mad … 😳 … men uden andet tilbehør vil jeg sige 3 lagkager, men med boller osv ville jeg nøjes med 2 stk. 🙂 Og er der rester kan de fryses 😉

 20. Jeg har lige lavet denne lækre lagkage til fødselsdag som skal fejres i aften :-). Jeg synes dog umiddelbart at den lød til at være til den “vamle” side. Selvom der er hindbær i som jo burde gøre den friskere, synes jeg at med al den fløde i og alt det sukker blev det ikke så friskt som jeg havde forestillet mig. Jeg har derfor skiveskåret 2 bananer og lagt oven på tobleronecremen og så har jeg knust/knækket nogle makroner og lagt oven på hindbærmoussen. Håber det bliver lækkert! 🙂

 21. Jeg har lige lavet lagkagen til fødselsdags brunch i morgen. Min toblerone creme stod fra i går og var nem at piske. Med hensyn til bundene gangede jeg opskriften halvt op (altså 6 æg, 210 g sukker, 188 g hvedemel, 75 g mandler, 90 g smør, så kom jeg en stang vanille i i stedet for vaniliesukker) for at få nok til 3 bunde, jeg kom så 3 tsk bagepulver i for at være sikker, og det fungerede. Jeg bagte bunden i 35 min og lod den stå 5 min i den slukkede ovn. Nu står den næsten færdig til i morgen, så skal der bare flødeskum rundt om. Tak for inspiration til en (forhåbentlig) lækker kage. Det kan være jeg kommer retur i morgen med en update på smagen, men har selvfølgeligt allerede smagt lidt på cremerne og de var gode….

 22. Hej Sanne. Jeg er vild med din måde at skrive en opskrift på. Normalt strander jeg flere gange undervejs med tvivl om alskens ting, hvor længe mon jeg skal piske, hvordan skal det se ud osv. osv. Med denne opskrift kørte jeg bar derud og endte med en fantastisk flot lagkage, som smagte skønt. Tak for det 🙂 Mange venlige hilsener. Freja

  • Hej Freja, tusind tak for du sådan tager dig tiden til at vende tilbage med dine tanker! og hvor er det dejligt at høre du kunne bruge opskriften som drejebog – det er som regel det jeg stræber efter skal være muligt!

 23. […] Endnu en bombe i mit lagkage-repertoire. Kagen her blev super lækker og syntes at vække begejstring hos gæsterne, jeg tror kæresten fandt sin favorit-lagkage Denne kage er en kombination af teknikkerne i de forrige lagkager. Appelsincremen er blot en variant af limecremen og skildpaddemoussen en variant af tobleronemousse. […]

 24. Jeg prøvede din geniale opskrift her i december, og lagkagen var det største hit 🙂
  Der går nok ikke længe inden den laves igen.

  • hej Janni, godt du (og dine gæster) kunne lide den! jeg kan anbefale dig at lure lidt på de andre varianter også 😉

 25. Hej sanne.
  så blev det min tur til at prøve din (forhåbentlig) lækre kage 🙂 vi bliver 22 gæster (2 af dem er børn) og tænker at en dobbelt portion nok ville være passende? men vil prøve at lave den i en bradepande. mit spørgsmål er så; hvor stor en bradepande ville du bruge til det? 🙂
  mvh Nanna

  • Hej Nanna, beklager mit sene svar – og hvis du allerede har haft gæster håber jeg det gik godt! jeg synes en dobbeltportion lyder ganske fint så længe der er andet på bordet (boller eller hvad det nu kan være), for kagen er høj og stykkerne skæres ud til den smalle side for de fleste. Jeg ville bruge sådan en almindelig bradepande – altså ca 26×38 eller hvad der svarer til ½ størrelse af ovnbradepanden.
   Hvis du er i tvivl om bagetiden, kan du evt. benytte stegetermometeret og sørge for at ingredienserne har stuetemperatur når du bruger dem. God fornøjelse!

 26. Jeg er gået i gang med din lækre opskrift. Stort set alt er gjort klar til i morgen. I stedet for tublerune, lavede jeg ‘kakao topping’ som består af: (fløde, sukker, vanilie sukker og kakao) Jeg glæder mig til at se det endelig resultat, når jeg har lagt den sammen 🙂 mit spørgsmål går på – hvordan blev dine lagkage bunde? luftige, lidt tunge, smuldret eller? Det nemlig første gang jeg har lavet lagkage bunde!

  Mvh Sandra

 27. Hej Sanne.
  Tak for din dejlig blog, især for en som mig, som elsker kager men har ikke så meget bage erfaring. Jeg har lavet lagkage bunde og frosset dem, men hvad skal jeg gøre nå jeg skal samle kagen? Skal bundene optøes først?
  Håber du kan hjælpe : )
  På forhånd tak.
  Mvh,
  Karla

  • Hej Karla, lagkagebunde tør relativt hurtigt så de kan blot tages ud af fryseren og tø på køkkenbordet 2-3 timer før du lægger kagen sammen. Jeg plejer dog altid at tage dem op aftenen før og lade dem overnatte på køkkenbordet – for jeg starter som regel tidligt om morgenen på kagen så den kan nå at sætte sig lidt inden gæsterne kommer om eftermiddagen 🙂

 28. Hej
  Har du erfaringer med cøliaki. Min svigermor kommer i weekenden. Og vi skal fejre min søn 1 års fødselsdag. Jeg vil gerne lave din lagkage, men skal havd gjort den glutenfri. Mon jeg “bare” kam erstatte mel med glutenfrit mel, men mon så den hæver.

  • Hej Jannie, jeg nåede ikke at svare dig i tide – men havde heller ikke kunnet være dig behjælpelig – har ingen erfaring med glutenfri bagværk. Hvordan blev dit resultat?

 29. Er i gang med lagkagen til min kærestes fødselsdag i morgen. Jeg kan dog ikke få fløden med toblerone til at blive stiv?? Har du et godt forslag?

  • Hej Hanne, øv at den ikke ville stivne! .. jeg har egentlig ikke nødløsninger, måske kunne man eksperimentere med at tilsætte opvarmet husblas … men jeg tror jeg ville foretrække at lave en ny runde, især når du er i god tid. Håber din lagkage blev vellykket alligevel!

 30. Det er helt i orden. Jeg bagte med finax rød, og puttede ekstra bagpulver i. Men dem hævede kun lige så jeg kunne dele den i to. (Hvilket jeg havde under mistanke)
  Men toblerone cremen lykkedes aldrig for os. Når vi skulle piske den til sidst, delte den sig, ligesom smør. Altså væske og noget grynet toblerone.

  • Hmm jeg tænker om fløden måske skulle have været varmere så det kunne legere bedre – og så er det vigtigt at det er helt kølet af (dvs. 10 timer i køleskab) inden det piskes.
   Godt at du fik improviseret lagkage alle kunne tåle 🙂

 31. Min søn har fødselsdag på søndag og ønsker lagkage til gæsterne .. Vil det være ok med bund – hindbær – bund – toblerone – bund og så med flødeskum over det hele ?? Mangler der mon ikke noget ?? Marcipan er ikke et hit her 🙁

 32. Jeg lavede denne lagkage sidste år til min datters fødselsdag, og nu overvejer jeg at lave den igen! Den var intet mindre end fantastisk og meget bedre end den klassiske creme/frisk frugt/flødeskum-lagkage 🙂 Kan varmt anbefales og er super nem at lave. Lad være med at prøve at piske toblerone-cremen sammen samme dag – vent til dagen efter, så er du sikker på, at du kan få den pisket, uden at den skiller!

 33. hej 😀 fantastisk kage. Jeg har tænkt mig at lave den endnu engang, men for at spare tid vil jeg lave så meget jeg kan idag, (kagen skal bruges lørdag og lækkes sammen fredag.) kan jeg lave hindbærgrøden torsdag aften og lade den stå natten over og blande den med flødeskummet fredag, eller bliver “grøden” for stiv ? 🙂

 34. Jeg skal lave lagkage til 150. Bundene får jeg bagt hos bageren. De er firkantet. Mit spørgsmål er om jeg kan lægge kagen sammen uden ring, løber fyldet ud?

 35. Har lavet kagen til min søns fødselsdag -med stor succes. Og opskriften var så nem at gå til 🙂 jeg har tænkt på om man kan fryse den, så det bliver en islagkage.. hvad tror du?
  Mvh Louise

 36. Super lagkage! Den var rigtig god og blev taget godt imod af gæsterne! Det eneste jeg lige synes der manglede at stå i opskriften var, hvor meget fløde der skal bruges til at tylle kagens sider med. Ellers var det hele lige til at gå til 🙂

 37. Er ved at lave din lagkage i dag, d. 20-09-2014 som vi skal bruge til fødselsdag i morgen. Glæder mig til at smage den.. 😉

 38. Til alle jer der har haft problemer med tobleronecremen, er mit bud at den ikke har været kold nok. For at den kan piskes og stivne, skal den være rigtig køleskabskold. Hvis den ikke er det kan i piske fra nu af og til dommedag uden at den stivner og bliver til skum.(taler af erfaring)

 39. Har hørt om denne lagkage og vil nu selv prøve at lave den. Jeg er dog i tvivl om, hvorvidt du bruger både marcipanlåg og glasur – eller blot en af delene? Mange lækre opskrifter på din blog 🙂

 40. Hejsa 🙂
  Super side med lækre kager som jeg helt sikkert skal have afprøvet 🙂
  Skal lave denne lagkage til min søns 6-års-fødselsdag næste lørdag og har bagt bunde i dag.
  Kunne heller ikke få mere end 2 bunde ud af denne portion.
  Kan man mon lave dobbeltportion og hælde det hele i en springform og så bare bage den lidt længere tid (ø 26 cm) ?

  Og – ville prøve din metode med at dele kagen med snor. Men det gik helt galt! Jeg lavede et snit hele vejen rundt og trak så snoren igennem. Men inde omkring midten blev kagen delt alt for højt oppe – så den blev ødelagt på toppen 🙁 Hvad mon jeg gør galt??
  Tænker tippet lød så smart men tør næsten ikke dele den næste bund sådan…

  Håber på svar fra dig 🙂

  Mvh Vivian.

 41. Har været ude for et helt andet problem mht. chokoladecremen. Den så rigtig fin ud, da jeg satte den i køleskabet, men dagen ver den lige så stiv som fast chokolade, måtte nøjes med at smøre et tyndt lag under hindbærmoussen. Nu håber jeg, det er muligt at skære i kagen alligevel 🙁

 42. Til MM:

  Hvor er du bare nederen! Så grim er kagen altså ikke! Vi kan ikke alle sammen være super professionelle og lave noget der er godt. Du ved f.eks. heller om Sanne har noget hun kæmper med til hverdag?! Seriøst, tænkt hvis hun lider af en sygdom eller sådan noget og det er derfor at kagerne ser ud som de gør! Jeg syntes du skulle tænke dig om før du skriver noget sårende om andre mennesker og måske selv begiver dig ud i at lægge kager der smager!

  Til Sanne: Jeg syntes bare du skal klø på og ikke lytte til folk som MM! Jeg sender gode tanker og kærlighed. Måske du møder mig i en eller anden sammenhæng, og hvis jeg blinker til dig, så ved du at det var mig der skrev den her søde besked.

  Tak – tak fordi du er dig!

 43. Hej Sanne.

  Tak for en lækker opskrift. Var en stor succes hos både voksne og børn til min fødselsdag i går. Fulgte den til punkt og prikke og havde ingen problemer med hverken bund eller cremer. Bunden var tilpas tyk til at der blev til tre bunde, hvilket jeg udnyttede til at lave et ekstra lag med kagecreme og banan. Opskrift på en nem kagecreme:

  http://www.kvalimad.dk/opskrifter/kagecreme-konditorcreme?show_comments:int=1

  Brugte en Marabou Oreo til chokoladecremen. Fin smag, men den knasende Oreo var ikke overraskende blevet opløst.

  Marcipan-lageret på toppen er i øvrigt genialt at smøre glasur ud på – meget nemmere end på en svampet kagebund. Overfladen var fin, glat og fik kagen til at ligne noget der var købt hos en konditor.

  Til sidst et lille tip fra en gammel tømrer til hvordan man nemt deler kagebunden. Løft bunden af springformen op fra bordet ved at placere den ovenpå X antal tallerkner, der er mindre i omkreds end springformens sider. Hvis bunden er i alt 3 cm og du vil have 3 bunde, skal overkanten af kagebunden være ca. 1 cm over formens højde. Siderne sættes nedover, og spændes til, og kan nu bruges som en skæreskabelon enten med kniv eller snor. Brugte en lang brødkniv der kunne række hele vejen henover formen. Løften bunden af formen med endnu en tallerken, og gentag snittet. Voila! Tre bunde i samme tykkelse.

 44. Hej. Jeg står og skal lave din kage her i løbet af ugen til min datters 1 års fødselsdag. Vi bliver 26 (inkl 4 børn). Hvor mange tænker du jeg skal lave? Og hvor meget skal jeg gange din opskrift med i forhold til creme? Selv har jeg tænkt på 2 kager (og så en “klassisk”).

  Håber meget du ser min kommentar og kan hjælpe.

  Hilsen Kristina

 45. Hej. Ville lige hører om det er meningen at hindbærcremen skal være flydende form inden den er nedkølet, eller er det så fordi jeg mangler stivelse? 🙂

 46. Hej. Jeg satser på at lave denne kage i weekenden til min søns 1 års fødselsdag.. vi bliver 13 voksne og 3 børn og så min søn. Tror du jeg skal lave 2?

 47. Hej Sanne
  Tror du at jeg ville kunne udskifte tobleronen med samme mængde hvid chokolade og derved have en hvid chokolademousse???

 48. Hej,
  Lækker opskrift! Jeg er noget i tvivl med toblerone cremen.. Efter den har været på køl, skal den så piskes, eller har jeg misforstået noget?

 49. Hej Sanne.
  Jeg faldt over din blog for et par dage siden da jeg ledte efter lagkagefyld og kunne ikke stå for kombien toblerone og hindbær!! Det skal bare prøves!. Jeg gik idag i krig med tobleronecremen (lagkagen er til imorgen) og har lige lagt den sammen med bunde. Da jeg skulle lave cremen, valgte jeg (fordi jeg hader vandbad) at skære tobleronen i mindre stykker, varme fløden op til lige hvor den begynder at koge og derefter tog jeg den af varmen og hældte den over chokoladen (i den skål jeg pisker det op i), som herefter smeltede fint sammen og blev ensartet. Den fik lov at stå 4 timer i køleskab og kunne herefter uden problemer piskes sammen til den lækreste choko-fløde!!!! Det smager vildt godt og jeg glæder mig meget til at smage det færdige resultat imorgen. Jeg ville bare lige komme med denne ALTERNATIVE MÅDE AT LAVE TOBLERONECREME PÅ, hvis det kunne hjælpe andre
  (jeg brugte 2 dl. fløde og 100 g.toblerone, da jeg kun skal lave en halv kage)
  Tak for opskrifterne på din side, jeg kommer nok tilbage en anden gang ☺.

 50. Hej
  Er det muligt at bare lave hindbærgrøden dagen inden og så blande den med flødeskummen på dagen?

 51. Hejsa.
  Jeg har lige bagt bundene efter drømmekagen, men på een gang i en springform. Skulle jeg have haft delt dejen i 3.
  Venlig hilsen Birgit

 52. Hejsa!
  Nu har jeg lavet denne lagkage et utal af gange, og blir nødt til lige at sende dig en besked :o) Det er, uden tvivl, den bedste lagkage EVER. Laver den til alle fødselsdage, og min søster har endda bestilt den til hendes drengs 1 års fødselsdag på lørdag. Dog køber jeg bundende ved bageren, bare for at gøre det lidt nemmere for mig selv :o) Selv min svigermor som ALDRIG roser noget, himler op over den hver gang.
  Tak for en dejlig opskrift, som jeg vender tilbage til gang på gang :o)

 53. Hej,
  Kan man lave denne kage med jordbær mousse i stedet for? Vil det passe sammen med Tobleronen? Min mand kan ikke lide hindbær så meget ..

 54. Hej Sanne
  Jeg skal lave kagen til min datters fødselsdag på søndag. Jeg laver en En si Springform ca ø26. Samt en i en firkantet spring form 24×24.- er det nok med dobbelportion af fyldet? Eller skal der lidt mere til?

  Jeg vil overtræde med fondant. Har du en opskrift på en godt smørcreme der vil passe til? ( har læst at der skal smørcreme under fondanten )

  Mvh
  Trine

 55. Hej Sanne.
  Er endnu en gang i gang med din fantastiske lagkage. 🤗🥰
  Men er kommet til og tænke på nedenstående.
  Hvor lang tid før kan man lave creme/mousser.?
  Vh Gitte

Fantastisk med en kommentar!